Skip to main content

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Hierdoor is het verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets

Glijbanen

Glijdt het avontuur in!

Glijd het avontuur in!

Naast de interactieve speelzones, het avontuur van de Jungle Expedition en de wellnesszones, biedt Bellewaerde Aquapark ook twee unieke glijbanen: de Aquaventure en de Splash Clash.

Klaar om ze te ontdekken?

 

De Splash Clash

Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken.

 

Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond.

 

De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd vertoond. 

De Aquaventure

In familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter.

 

De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.  

Extra goed nieuws, deze twee attracties zijn toegankelijk met boeien, die je niet hoeft te dragen omdat een transportsysteem ze moet terugzetten.

Contact form