Skip to main content

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Hierdoor is het verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets
Reglement Bellewaerde Aquapark 2020

Reglement

Abonnementen 2020

Artikel 1 – Algemene voorwaarden

1.1 Het officiële reglement dat van toepassing is voor de abonnementen van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark, is het reglement dat zich op de website bevindt (resp. bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be). Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark kunnen in geen geval aansprakelijk zijn voor voorwaarden die terug te vinden zijn op vorige versies van het reglement op andere sites of in papieren versies.

1.2 Het abonnement is strikt persoonlijk. In geen enkel geval kan dit worden overgedragen, uitgeleend of verkocht aan een derde persoon. In geval van fraude hebben onze medewerkers het recht om het abonnement in beslag te nemen of te blokkeren. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.3 Bij elk bezoek aan het park moet een originele versie van het abonnement getoond worden aan de ingang.  De identiteit van de persoon zal gecontroleerd worden aan de hand van de foto op het abonnement. Indien de medewerker het nodig acht, kan een identiteitskaart gevraagd worden. Scans, foto’s of andere elektronische of papieren weergaven van het abonnement zullen niet aanvaard worden.  De abonnementhouder moet aan de hand van de foto geprint op de kaart steeds duidelijk herkenbaar zijn.  Bij een wijziging van het uiterlijk van die aard dat getwijfeld kan worden aan de identiteit, kan  gevraagd worden een nieuwe foto te nemen om alle twijfel in de toekomst te vermijden. 

1.4 ​​​​​​​In geval van enorme drukte in het park, geeft het abonnement niet altijd garantie op toegang tot het park. Als het park volzet is bij aankomst, kan de toegang worden geweigerd. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.5 ​​​​​​​Het parkreglement kan geconsulteerd worden op resp. bellewaerde.be of aquapark.bellewaerde.be en is beschikbaar aan de ingang van elk park. In geval van het niet respecteren van het parkreglement, kan het abonnement in beslag genomen worden. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.6 ​​​​​​​Een duplicaat van het abonnement is enkel te verkrijgen in geval van beschadiging, verlies of diefstal en door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00 tenzij een geldig politiebewijs van diefstal kan voorgelegd worden. In dat geval kan het abonnement gratis opnieuw afgedrukt worden.  Mocht het eerder bekomen abonnement toch teruggevonden worden bij verlies, is deze niet meer geldig.

1.7 ​​​​​​​Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van het abonnement.

1.8 ​​​​​​​Wanneer een abonnee twee keer niet in staat is zijn abonnement te presenteren, wordt er bij een volgend bezoek automatisch een duplicaat van het abonnement gemaakt. De administratieve kost van €8,00 die hiermee gepaard gaat, is ten laste van de abonnementshouder.

1.9 ​​​​​​​Een WEB-voucher verschaft 2x toegang tot Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark , bij de 3rde keer is het verplicht om het abonnement te laten valideren in de definitieve PVC-kaart  voorzien van persoonlijke foto.  

Artikel 2 – geldigheid en duur

2.1 ​​​​​​​Het abonnement is geldig gedurende één jaar vanaf aankoopdatum.

2.2 ​​​​​​​Het abonnement is enkel geldig tijdens de openingsuren van het park. De directie behoudt zich het recht om de openingsdagen of –uren te wijzigen zonder voorafgaande melding. De meest recente versie van de openingskalender is steeds te raadplegen op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

2.3 ​​​​​​​Het abonnement is niet geldig op dagen dat het park volzet of geprivatiseerd is. Deze dagen zijn te raadplegen op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be. De kalender op deze websites is de enige geldende kalender.

2.4 ​​​​​​​Het abonnement is niet opzegbaar gedurende de geldigheidsperiode.

2.5 ​​​​​​​Het abonnement geeft recht op toegang tot het park en het reguliere parkaanbod. Extra’s tijdens evenementen zijn niet inbegrepen in de prijs van het abonnement. Voorbeelden hiervan zijn Halloween Night (30/10/2020) of toegang tot spookhuizen tijdens Halloween. Deze lijst van voorbeelden is louter informatief en dus niet beperkend.

Artikel 3 – Specificaties ADVENTURE PASS

3.1 ​​​​​​​Onderstaande prijzen en voorwaarden gelden voor volwassenen en kinderen groter dan 1m. In geval een kind doorheen het seizoen groter wordt dan 1m, dan dient een geldig toegangsbewijs of jaarabonnement aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum. Kinderen tussen 85cm en 1m hebben tevens een geldig toegangsbewijs of jaarabonnement nodig om toegang te krijgen tot Bellewaerde Aquapark. Het tarief voor een jaarabonnement Bellewaerde Aquapark bedraagt €29,00 per kind tussen 85cm en 1m. In geval een kind doorheen het seizoen groter wordt dan 85cm, dan dient een geldig toegangsbewijs of jaarabonnement voor Bellewaerde Aquapark aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum.

3.2 ​​​​​​​De basispass ter waarde van €64,00 geeft toegang tot Bellewaerde gedurende een jaar vanaf aankoopdatum.

3.3 ​​​​​​​Het toevoegen van een tweede en een derde persoon kan tegen de prijs van €64,00 per persoon. Bij aankoop van 5 abonnementen betaalt de 1ste tot 3rde persoon het tarief van €64,00. De 4de en 5de persoon betalen €59,00. Bij een groep groter dan 5 personen loopt dezelfde regel door.

3.4 ​​​​​​​Het is mogelijk om een jaarabonnement voor Bellewaerde Aquapark toe te voegen aan het jaarabonnement Bellewaerde tegen de prijs van €35,00 per persoon zolang de voorraad strekt. Het is mogelijk om deze optie toe te voegen na de aankoop van het abonnement, zolang de voorraad strekt. De geldigheidsdatum van deze optie blijft echter een jaar vanaf aankoopdatum van het oorspronkelijke abonnement.

3.5 ​​​​​​​Het is tevens mogelijk om een jaarabonnement voor Bellewaerde toe te voegen aan het jaarabonnement Bellewaerde Aquapark tegen de prijs van €50,00 per persoon, zolang de voorraad strekt. Het is mogelijk om deze optie toe te voegen na de aankoop van het abonnement, zolang de voorraad strekt. De geldigheidsdatum van deze optie blijft echter een jaar vanaf aankoopdatum van het oorspronkelijke abonnement.

3.6 ​​​​​​​De directie behoudt zich het recht voor om promotionele acties te voeren voor de verkoop van de abonnementen. Deze promotionele acties kunnen ten allen tijde opgeschort of beëindigd worden.

3.7 ​​​​​​​De directie behoudt zich het recht voor om exclusieve evenementen te organiseren of toe te voegen aan de kalender, waarop het park niet toegankelijk is voor abonnees. De kalenders voor Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark tijdens het seizoen 2020 zijn te vinden op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

3.8 ​​​​​​​De Adventure Pass geeft enkel toegang tot de parken die u heeft toegevoegd aan uw abonnement.

3.9 ​​​​​​​De Adventure Pass is enkel te koop aan de kassa’s aan het park en op de officiële site van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark.

Artikel 4 – kortingen en voordelen

​​​​​​4.1 De abonnementshouder heeft recht op verschillende voordelen en kortingen.

4.2 ​​​​​​​De kortingen die de abonnementhouder verkrijgt op vertoon van zijn of haar abonnement zijn niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.

4.3 ​​​​​​​De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde, op vertoon van een geldig abonnement dat toegang geeft tot Bellewaerde:

  • Lentekorting : -33% (geldig van 04/04/2020 tot 30/06/2020 voor maximum 5 personen)
  • Zomerkorting : -25% (geldig van 01/07/2020 tot 31/08/2020 voor maximum 5 personen)
  • Korting tijdens Halloween : -50% (geldig van 10/10/2020 tot 08/11/2020 voor maximum 1 persoon, niet geldig op 30/10/2020, 31/10/2020 en 01/11/2020)

4.4 ​​​​​​​De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde Aquapark, op vertoon van een geldig abonnement dat toegang geeft tot Bellewaerde Aquapark:

  • Lentekorting : -25% (geldig van 01/03/2020 tot 30/06/2020 voor maximum 5 personen)
  • ​​​​​​​Zomerkorting : -50% (geldig van 01/07/2020 tot 31/08/2020 voor maximum 1 persoon)
  • Herfstkorting : -25% (geldig van 01/09/2020 tot 31/10/2020 voor maximum 5 personen)
  • Winterkorting: -33% (geldig van 1/11/2020 tot en met 28/02/2021 voor maximum 5 personen)

4.5 ​​​​​​​Elke abonnee heeft voor zijn persoonlijke aankopen in het park 10% korting in de restaurants en souvenirshops in de parken waar het abonnement toegang tot geeft.

4.6 ​​​​​​​De volgende voordelen zijn enkel geldig op het geafficheerd volwassentarief aan de kassa’s van onderstaande parken en op vertoon van uw geldig abonnement (Bellewaerde of Combi) aan de kassa:

  • 50% korting in de volgende parken: Parc Astérix, France Miniature, Musée Grévin Paris, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Belgium, Walibi Holland, Phantasialand, Chaplin’s World
  • 40% korting in de volgende parken: Plopsa Group, Openluchtmuseum Bokrijk, Movie Park, Grottes de Han Boudewijn Seapark, Monde Sauvage.
  • 20% korting in Toverland, Efteling

4.7 ​​​​​​​De Walibi Holland korting is niet geldig tijdens hun Halloweenperiode. De Movie Park korting is niet geldig op 17, 24 en 31 oktober 2020. De korting bij Phantasialand is niet geldig tijdens het Wintertraum evenement.

​​​​​​​4.8 De korting bij andere parken is niet geldig op vertoon van een Adventure Pass Bellewaerde Aquapark. Enkel het abonnement voor Bellewaerde of het abonnement voor beide parken geeft recht op deze kortingen.

Artikel 5 – Parking Pass

​​​​​​​5.1 De Parking Pass is een kaart, apart van het abonnement, waarmee de abonnementhouder de parking mag gebruiken zonder extra betaling voor één auto.

​​​​​​​5.2 De Parking Pass is enkel te koop aan de kassa’s aan het park en op de officiële site van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark.

​​​​​​​5.3 Het is mogelijk om twee nummerplaten in te schrijven per Parking Pass, maar de Parking Pass is enkel geldig voor één parkeerplaats. De twee voertuigen kunnen dus niet op hetzelfde moment parkeren.

​​​​​​​5.4 De Parking Pass is enkel geldig in Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark tijdens de openingsuren van het gewenste park en in het park waarvoor het abonnement geldig is.

​​​​​​​5.5 In geval van enorme drukte, geeft de Parking Pass niet de garantie om een parkeerplaats te hebben. Indien er bij aankomst geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn, heeft de Parking Pass houder geen recht op een compensatie of terugbetaling van de Parking Pass.

​​​​​​​5.6 De instructies van de parkingmedewerkers dienen steeds opgevolgd te worden.

​​​​​​​5.7 Een wijziging van de nummerplaat op de Parking Pass is te verkrijgen door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00.

Artikel 6 – betalingen

​​​​​​​6.1 Bij de aankoop van een abonnement dient de volledige aankoopsom meteen betaald te worden. Het is niet mogelijk om in verschillende schijven te betalen.

​​​​​​​6.2 De koper dient de prijs van zijn aankoop te betalen aan de hand van een betalingsmiddel, geautoriseerd door Ogone. De betalingsmodule wordt beheerd door het bedrijf Ogone en er wordt geen informatie gelinkt aan de betaling doorgegeven aan Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark.

​​​​​​​6.3 Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark zijn niet verantwoordelijk in geval van problemen bij het online betalingsproces.

​​​​​​​6.4 Als gevolg van de betaling, ontvangt de koper een bevestiging van betaling of een verzoek om de betalingsprocedure opnieuw uit te voeren in geval van een probleem.

​​​​​​​6.5 Indien het abonnement werd aangekocht maar niet werd gebruikt, kan geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling.  Een familielid van de abonnementshouder kan enkel aanspraak maken op een terugbetaling indien de passhouder overleden is en het abonnement geen enkele keer werd gebruikt, mits voorleg van een overlijdensakte.